Реновирање фонтане у центру града

Екипа Дирекције за изградњу града почеле су са радовима на реконструкцији фонтане на централном градском тргу на којој ће бити постављене мермерне плоче које су неупоредиво од досадашњег материјала који је попустио па је морао бити замењен.

Renoviranje fontane

По речима директора Дирекције за изградњу Бранислава Костића, под фонтане је био урађен од савременог композитног материјала али се током три године експлоатације показало да то није трајно решење, а попустио је између осталог јер је било случајева да преко њега прелазе камиони и аутомобили па је долазило до пуцања.

Дошло се до ситуације да је фонтана због лошег пода, постала опасност за децу која се ту играју па смо донели одлуку да се под замени и уместо материјала који се није најбоље показао, поставе мермерне плоче што ће бити дугорочно и квалитетно решење. Такође, радићемо и на систему за пречишћавање воде која циркулише, уградићемо и хлоринаторе и све то ће воду која се користи за рад фонтане довести на ниво квалитета пијаће воде о чему се мора водити рачуна с обзиром да се ту преко лета играју деца. Такође, квалитет воде ћемо редовно проверавати. Биће постављене и нове модерније млазнице па се више неће дешавати да се вода пребацује око фонтане што је раније био случај-казао је Костић.

Видео: ТВ Пирот

Related posts