Београђани средили прекопе

Током јучерашњег дана објавили смо вест где смо упозорили да се велики број возача ових дана суочава са проблемом прекопа, којих ових дана има превише по граду.

Prekopi-posle-2По налогу инспекцијске службе Општине Пирот и ресорног Одељења, већ данас су сви прекопи санирани.

– Јуче смо издали налог извођачу радова, београдској фирми “Лого”, да под хитно врати прекопе у првобитно стање, како им стоји у условима. Добили смо уверавање да ће све средити данас. – казали су у Одељењу за урбанизам и комуналну делатност, и упозорили да неће дозволити да било ко урушава град.

Директор Дирекције за изградњу града, Бранислав Костић изјавио је јуче приликом обиласка терена да је недопустиво понашање извођача из Београда, које су ангажовале компаније Теленор и Телеком, и да ће такво понашање бити санкционисано од стране инспекцијских служби Општинске управе Пирот.

– Наше службе напросто не могу да постигну да закрпе све прекопе које иза себе остављају извођачи радова. Један од услова за добијање дозволе за радове који су неопходни, је и сагласност Дирекције, уз услове које им пропишемо, а то се у овом случају односи да након извршених радова, коловоз и тротоарне површине, извођач врати у првобитно стање – казао је Костић, и додао да већина прекопа која се врати у “првобитно стање”, врати се нестручно и лоше, па је Дирекција након годину или две принудјена да те исте прекопе поново ради.

Related posts