Реконструкција стаза на Големом мосту

Асфалтирањем низводне стране Големог моста, данас се завршава њега реконструкција па ће се убрзо почети са радовима на узводној страни моста, за коју се очекује да траје краће с обзиром да тамо неће бити комплексних радова као на низводној страни.
Радове су данас обишли председник општине Владан Васић, директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић и заменик председника СО Пирот Алексндар З. Ћирић.

gmost1

Председник Васић је казао да ће данас бити завршена низводна страна Големог моста.

-Ја молим грађане за мало стрпљења јер ће узводна страна бити за краће време завршена с обзиром да је на низводној стази морала да се врши заштита челичне конструкције, пескарење па да се тек онда асфалтира. На узводној страни је бетонска конструкција тако да очекујемо да брзо добијемо потпуно реконструисан Големи мост с обзиром да је пре неколико година реконструисана коловозна трака. Уз реконструисану Газелу и реконструисани Големи мост имаћемо решен саобраћајни чвор око Пирота. Надам се да ћемо коначно доћи до уговора и за Други ринг, с обзиром да ту постоји посебна процедура, жалбе извођача па цео процес води надлежно министарство. То је процес који траје, али ја очекујем да 2015. буде завршен и Други ринг и тада ћемо имати одлично решен саобраћај преко мостова у Пироту, што протеклих година није био случај-казао је Васић.

Related posts