Почела изградња моста на саобраћајном прстену

Изградња моста на саобраћајном прстену око Пирота, на такозваном Другом рингу почела је данас поподне, након што су се створили одговарајући временски услови за почетак овог значајног посла. У изградњу овог моста са приступним саобраћајницама општина Пирот и држава уложиће 122 милиона динара, од чега је учешће општине Пирот 68 милиона динара. Приступним саобраћајницама овај мост биће повезан са улицом Српских владара што ће у крајњој линији, када цео овај пројекат заживи довести до значајног растерећења саобраћаја у центру града, мањег загађења, али и веће безбедности свих учесника у саобраћају.

image-ddbbb855127198a4de7480dd97ac24ab5ce06f3dcb231938aad832941b45294d-VКако је изјавио директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић, очекује се да ће извођач радова испоштовати све рокове и динамику радова на изградњу овог веома важног моста.

-Уколико вренски услови буду адекватни извођач радова је у обавези да за шест месеци заврши посао. Тренутно су у току припремни радови како би се обезбедио прилаз за тешке грађевинске машине које треба у четвртак да избуше рупе за постављање шипова за стубове будућег моста, чија арматура је већ допремљена на градилиште-каже Костић за Пиротске вести.
Уговор о изградњи овог моста са приступним саобраћајницама потписали су средином новембра председник општине Пирот мр Владан Васић и министар привреде Жељко Сертић.

Related posts