Дринска, Црни Врх и Савска добиће асфалт ове године

Планом и програмом за 2015. годину, ЈП “Дирекција за изградњу општине Пирот”, између осталог предвидела је и потпуну рехбилитацију три улице, које су годинама већ у очајном стању.

Drinska-3Улице Дринска, Црни Врх и Савска биће потпуно реконструисане ове године.

– Направили смо “личне карте” за све улице и сокаке у граду које нису пресвучене асфалтом, и трудимо се да их буде што мање, али смо нажалост ограничени финансијама – изјавио је Бранислав Костић, директор Дирекције за изградњу града.

Мештани поменутих улица су презадовољни што су и њихове улице дошле на ред за асфалтирање.
–Наше стрпљење и чекање ће се ипак исплатити на крају. Улица нам је у катастрофалном стању, посебно када падну кише, онда је немогуће функционисати. Драго ми је што је Општина одлучила да сагледа наш проблем, изјавила је Пиротским вестим мештанка Дринске улице, која напомиње да у тој улици има пуно младих људи који су засновали породице и који желе да живе управо овде.У Дринској улици ће осим асфалтирања коловоза, бити уграђени и ивичњаци са тротоарима, као и улични сливници за одвод атмосферских вода у градску канализацију.

Реконструкција Савске улице предвиђа уградњу ивичњака, радове на водоводној и канализационој мрежи, и асфалтирање коловоза, што исто чека и улицу Црни Врх.

Поступак за избор извођача је у току, а након рока за пријаву, биће одабран извођач са најјефтинијом понудом.

Related posts