Ниче пиротски “Бел понте”(фото, видео)

Данас су грађевинци уз помоћ специјалне дизалице поставили први пренапрегнути носач моста на саобраћајном прстену код Пирота, такозваном Другом рингу. Данас ће бити постаљено укупно четири носача, казао је Пиротским вестима надзорни орган Драган Нешић, из пиротске Дирекције за изградњу града.

bel-ponte_5-599x400

-Управо смо лансирали први пренапрегнути носач на мосту “Бел понте”, дозволите тако да га назовем. Тежина носача је око 30 тона, дужина око 25 метара. Данас ћемо монтирати још четири, сутра настављамо даље-каже за Пиротске вести надзорни орган Драган Нешић.

Вредност радова на изградњи моста је око милион евра, од чега је око 60 посто вредност радова на изградњи пруступних саобраћајница мосту, чијом изградњом ће се саобраћај у центру града значајно растеретити а повећаће се и безбедност свих учесника у саобраћај и смањити загађење животне средине од издувних гасова.

Изградњу овог моста, кога је инжењер Нешић, у налету емоција, назвао “Бел понте” заједнички по систему пола-пола финансирају општина Пирот и Влада Србије.
Постављање носача тежине око 30 тона је изузетно комплексан процес због чега је трајао преко два сата

Related posts