Почиње монтажа носача на мосту на Другом рингу

У среду почиње монтажа носача на мосту на Саобраћајном прстену око града, такозваном Другом рингу, који се гради паралелно са Железничким мостом. Обилазећи градилиште, председник општине Пирот мр Владан Васић казао је да ће са изградњом овог моста, сви мостови у граду бити обновљени, Мали мост је потпуно реконструисан, практично наново изграђен, реновиран је Големи мост, изграђен је Љубавни мост, реновирана је потпуно Газела, па ће завршетком изградње моста на Другом рингу, Пирот бити један од ретких градова у Србији који нема проблема са мостовима.

drugi-ring_1

Васић је градилишта обишао са директором Дирекције за изградњу града Браниславом Костићем, помоћником председника општине Видојком Панајотовићем и општинским већником Александром Ћирићем.

-По извештајима из Дирекције, ради се на доста фронтова. Једно од највећих градилишта је мост на Другом рингу. Ових дана ће почети монтажа носача и тада ће мост добити своју потпуну форму. Вредност радова је негде око милион евра, с тим да је вредност изградње самог моста око 400.000 евра, док ће остатак новца бити утрошен на изградњу приступних саобраћајница на којима се такође озбиљно ради. Са тијабарске стране су већ завршене водоводне и канализационе мреже, расвета, овде је урађен топловод, радиће се такође водоводна и канализациона мрежа. Идеја нам је да добијемо једну функционалну саобраћајницу-каже Васић и додаје да је сигуран да ће овај мост, кога општина Пирот гради у партнерству са Владом Републике Србије, у будућности значајно растеретити саобраћај у граду.

Related posts