Све екипе раде на чишћењу путева од снега

Од ноћас у Пироту пада снаг, али за сада нема проблема, кажу у Комуналцу, чији радници су од ноћас на терену, чисте тротоаре, пешачке прелазе, важне саобраћајнице. Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов каже да је дат налог предузећу ”Срђан Минић”, које је и добило посао одржавања путева, да реагује по потреби. 

По речима Бобана Толића, директора Комуналца, током дана бачено је четири тоне соли, а интервенише се и вечерас како би се спречило јављање поледица.

-Имамо преко 70 тона соли, довољно калцијум-хлорида, имамо и нове хемије које делују на температури до 40 степени испод нуле, имамо и довољно механизације, камиона и сличне механизације за овакаве услове-казао је директор Толић.

Стање није тако лоше, али захтева интервенције јер смо установили да на Кружном путу има два центиметара леда, према Средњем високу десетак центиметара снега тако да смо јутрос дали налог предузећу “Срђан Минић”, које је добило посао зимског одржавања, да интервенише-казао је директор Јавног предузећа за планирање и изградњу гарда Славиша Свиларов.

Related posts