Први талас инвестиција у новој грађевинској сезони, асфалтира се улица Светозара Марковића

Данас се асфалтира још једна улица, чије је финансирање из буџета локалне самоуправе. Након спроведених припремних радова и уређења тротоара, асфалтира се улица Светозара Марковића. Овом улицом циркулише велики број станара околних зграда и улица је била у јако лошем стању. Станари околних зграда већ неколико година чекају на уређење ове улице, и асфалтирање је резултат испуњеног обећања локалне власти. Радове на асфалтирању улице, обишао је градоначелник, мр Владан Васић са сарадницима. Вредност радова је око 7 милиона динара по речима директора Јавног предузећа за планирање и изградњу Славише Свиларова. 

-Ова улица је била у јако лошем стању, а велики број станара околних зграда је користи. Морали смо да урадимо пројектно техничку документацију, да обезбедимо средства и тек онда покренули избор извођача, и сада се види извођење радова и ближи се завршетак. Ово је мали образац како треба радити и остале улице – изјавио је градоначелник Васић, и додоа да оно што је лоше предвиђено самим пројектом, биће завршено кроз редовно одржавање.

-Вредност радова је око 7 милиона динара. Пројекат је предвидео асфалтирање 1300 м2 улице, замену ивичњака у дужини од око 370 метара, као и изградња пешачких стаза, више од 700 м2. Парче улице при крају које није асфалтирано из техничких разлога, биће завршено током лета.- изјавио је Славиша Свиларов, директор јавног предузећа које врши надзор.

Related posts