Грађевинска сезона кренула пуном паром

Овогодишња грађевинска сезона биће веома садржајна, реализоваће се велики број значајних инвестиција а локална самоуправа је обезбедила значајна средства из буџета за реализацију инвестиционих програма за ову годину, а ребаланском који је усвојен прошле недеље та средства су додатно увећана, казао је Пиротским вестима директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов.

-Тренутно су актуелне инвестиције које су започете крајем прошле године али су због зиме пребачене за прве лепе дане ове године, ту пре свега мислим на Првомајску улицу, улицу Рузмарина и Улицу “7. јули”. У Првомајској улици Водовод је крајем године заменио водоводну мрежу део улице је већ асфалтиран а до почетка априла очекујемо да цела улица буде завршена. Вредност ове инвестиције је око 7.5 милиона динара. Извођач еј Трејс АД из Ниша. Када је реч о улици Рузмарина, тамо се мења водоводна мрежа а кренули су и радови на санацији коловоза а радиће се и потпорни зид како би се санирало клизиште као и заштитни панели од буке и комплетна реконструкција коловоза у целој дужини улице. Извођач је фирма Друмови а вредност инвестиције је око 20 милиона динара. Трећа инвестиција је реконструкција улице 7. јули где ће се радити комплетна реконструкција и коловоза и тротоара, водоводна мрежа је већ замењена и очекујемо да и ова инвестиције крене убрзо. Извођач је такође фирма Друмови АД и вредност је око 20 милиона динара-каже Свиларов.

Радиће се санација деоници Белски мост, Белски крст, у насељу Рогоз, Новом Завоју…

-У току су бројни постпуци јавних набавки за инфраструктурне радови чији почетак очекујемо у наредном периоду. Реч је на пример о деоници Белски мост-Белски крст, ту је кренула санација прошле године и остало је још неких 800-900 метара да се санира. Такође радиће се деоница од Пољске Ржане, од центра села ка Трњани, ту треба да се ради замена водоводне мреже, затим Улица Бериловачки пут, такође ће се радити замена водоводне мреже а онда санација коловоза. Затим, улица Михајла Пупина, у насељу Рогоз два крака улице Рогоз, у насељу Нови Завој улице Васе Пелагића, 27. марта и Старине Новака. Такође, тротоарске површине у Улици Миливоја Манића, Лава Толстоја и низ других инвестиција. Врло брзо ће кренути реализација програма редовног одржавања улица и путева у граду. За те намене Градска управа је издвојила 50 милиона динара и заиста ће много тога бити урађено-казао је директор Свиларов.

Related posts