Грађевинска сезона ће бити изузетно садржајна

Грађевинска сезона ове године ће, као што је и најављено, бити изузетно садржајна, а већ на почетку раде се озбиљни пројекти, посебно у насељу Радин Дол, где се санира велико клизиште које је угрожавало пут изнад некадашњег Столара па ће се ту радити и велики потпорни зид који ће трајно решити овај проблем, потпуно ће се реновирати улица Рузмарина, а биће уређено и игралиште у овом насељу.

Данас је радове обишао и градоначелник Пирота мр Владан Васић са својим шефом кабинета Александром Ћирићем, директорима Водовода и канализације Зораном Николићем и директором Јавног предузећа за планирање и изградњу Славишом Свиларовим.

-Мислим да смо ову грађевинску сезону кренули на време и ово је једно од најзахтевнијих градилишта које ћемо имати на почетку сезоне. Преко 600 метара главне улице и преко 300-400 метара у споредним улицама да се промени водоводна мрежа. Градилиште је посебно захтевно јер ту постоји клизиште и ту ће се радити 200 метара потпорног зида, решиће се клизиште и онда ће се радити улица са тротоарима. Због тога је и вредност радова већа – 26 милиона динара, без водовода. Оно што ћемо овде први пут уградити јесу панели за звучну и визуелну изолацију и то према фабрици Столар. У овом делу насеља последњих година смо асфалтирали улице Јоргована и Шести колосек, сада се ради и заштитна ограда на дечјем игралишту у овом насељу а данас смо отворили и две јавне набавке за Видовданску и Сремску улицу. Радимо и пројектну документацију за тротоар на Шестом колосеку. Људи се овом улицом крећу небезбедно, нема тротоара, а овим ћемо и тај проблем решити-казао је Васић.

Директор Водовода Зоран Николић казао је да се у улици Рузмарина мења водоводна мрежа, која је дотрајала и азбестна.

-Биће и радова које нисмо планирали испрва, а то су сокаци, има преко 200-300 метара сокака које ћемо радити. Желимо да инфраструктурно уредимо овај део града па ћемо радити и сокаке. Вредност радова је преко 3.6 милиона динара.

Милош Јончић, одборник у ГС Пирот захвалио се градоначелнику Пирота на подршци.

-Ово много значи за наше насеље и мештане, а могу да кажем и да се у протеклих четири године доста радило у овом делу града-казао је Јончић.

Related posts