У потпуности завшено асфалтирање пута до Гостуше на Старој планини

Данас је асфалтирана и последња преостала деоница пута ка Гостуши, од Белског моста до Белског крста. Вредност ове деонице дужине 700 метара је око седам милиона динара.  Почетак радова на асфалтирању, који данас треба да буду и завршени упркос веома тешким условима, обишли су заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић и директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов.


Панајотовић је казао да је асфалтирањем ове веома захтевне деонице одржано обећање мештанима.

-Гостуша је сада на пола сата од Пирота. То много значи мештанима свих села која гравитирају овом путу. Остало нам је још само да завршимо пут ка Покровенику, то је око три километара асфалта. То планирамо наредне године да радимо и да комплетирамо Средњи Висок, да сва села имају асфалт. До села Бела је пут обновљен, није асфалтиран али је сада у неупоредиво бољем стању. Остаје нам Засковци, да завршимо Рудиње и Рагодеш, као и радови према Сињој Глави, тај пут је у стварно лошем стању и ми ћемо се потрудити већ од наредне године да и тај пут средимо-казао је Панајотовић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да је реч о деоници од око 700 метара, вредност радова је близу седам милиона динара.

-Прошле године је одрађена деоница вредна преко 13 милиона динара тако да је прошле и ове године из буџета Града у пут ка Гостуши уложено преко 20 милиона динара. Данашњим асфалтирањем се завршава цео путни правац. Дорађен је тампон, прошле године су одрађени пропусти и канали поред пута а данас смо се уверили да све то добро функционише-казао је директор Свиларов.

Related posts