Асфалтирана Његошева улица – Предстоји богата грађевинска сезона

Захваљујући пренетим пословима из прошле године, за које су завршене јавне набавке и изабрани извођачи радова, стиче се утисак да грађевинска сезона у Пироту није обустављана. Реализација тих “мањих” пројекта почела је врло рано ове године. Директор ЈП за планирање и уређивање грађевинског земљишта Пирот, Славиша Свиларов, подсећа да је прошле недеље асфалтиран део Улице Присјански пут, почело је уклањање старих цистерни за мазут, а јуче је асфалтирана Улица Његошева у центру града.

Добра пракса се наставља и ове године, најпре се замене инсталације у улицама, а онда крећу асфалтерски радови, каже Свиларов.

“Јуче Његошева улица асфалтирана, вредност радова је 1,3 милиона динара, урађена је према Програму редовног одржавања из прошле године, а извођач радова је фирма Друмови А и Д. Улица је дугачка стотину метара и укупно 700 квадрата је асфалтирано. Тренутно се ради на замени водоводне мреже у Улици Револуционарних синдиката. То би требало да буде следећа инвестиција коју ћемо ми реализовати. Треба да почне замена водоводне мреже у Сењској улици, ту је јавна набавка реализована, радиће се крак Улице Стојана Миладиновића, затим Добродолска за коју је пројекат урађен. Акценат је и ове године на уређењу паркинг простора. Треба да се распишу јавне набавке за избор извођача радова на Калеу, затим у Улици 7. јули, онда плато испред Градског стадиона, који сада служио као полигон за обуку возача. Тај простор ће се уредити као паркинг за кориснике отвореног пливачког комплекса” – рекао је Свиларов.

 

Он је још истакао да ће се велика пажња посветити и уређењу тротоара у граду. Иначе, ово је период године када се највише ради на спровођењу јавних набавки. У другој половини априла ти послови требало би да буду завршени, чиме би активније почело извођење грађевинских радова на више локација у граду.

Related posts