Реализација планираног посла без обзира на временске услове

Дирекција за изградњу града приводи крају планиране послове асфалтирања и крпљења ударних рупа. Слободан Ранчић из Дирекције, каже да ће без обзира на временске услове планирани послови у овом делу бити завршени за петнаестак дана.

ACA_8579_resize-У току је припрема Улице Танаска Рајића, односно Мечкин сокак за нови асфалт, урађена је комплетна реконструкција водоводне мреже и замењени индивидуални прикључци, тако да је све спремно за асфалтирање. Сачекаће се пар дана да не буде кише. У склопу са тим је и асфалтирање дворишта школе „Вук Караџић“ и Улице Пиротске у Завојском насељу. Тако да кад буде спремна асфалтна база све буде спремно да се асфалтирају планиране локације. У овом тренутку у дворишту школе постављају се бехатон плоче, које ће покривати трећину дворишта. Тиме ће бити заокружени радови на асфалтирању, док се послови на крпљењу ударних рупа настављају и то како у граду тако и у селима. Екипе тренутно подижу сливнике и шахте, јер је ранијих година било проблема са шахтама које су биле ниже од асфалта па су представљале ударне рупе, тако да ће сада бити у нивоу асфалта-каже Ранчић.ACA_8593_resize

Дирекција реализује и послове реконструкције пешачких стаза на Големо мосту, док ће наредне недеље почети и радови на санацији моста Газела.

Golemi most 2-У току је реконструкција низводне пешачке стазе на Големом мосту, где ће бити потављена нова конструкција, док се са постојеће главне челичне конструкције скида корозија. Наредних дана поставиће се хидроизолација а затим и завршни слој асфалта и стаза ће бити у функцији. Екипа ће затим прећи на узводу страну која је оптерећенија. Када је реч о мосту Газела, потписан је уговор са извођачем и изабран надзорни орган, тако да ће почетком наредне недље почети радови на санацији овог моста. Урађен је и пројекат саобраћајне сигнализације како би се саобраћај несметано одвијао-каже Ранчић.

Ово предузеће иначе одржава и уличну расвету, која је подразумева више од 6.500 сијалица у граду и селима. Проблема има због старости јавне расвете где чешће долази до прегоревања старих каблова него светиљки, каже Ранчић и додаје да је у оквиру пројектних активности замена комплетне расвете од центра ка периферији што ће се наставити и у наредном периоду.

Извор: Плус радио

Фото: Архива Дирекције за изградњу општине Пирот

Related posts