Почиње реконструкција Газеле и уређење простора око затвореног базена

После сложене процедуре јавних набавки, која је завршена и по потписивању уговора са извођачем, посао на реконструкцији моста Газела почеће у понедељак 8.септембра. Бранислав Костић, директор Дирекције за изградњу каже да је мост у конструктивном смислу добар, што су потврдила испитивања надлежних инситуција, али да ће ови радови спречити даљу деградацију моста, која је видна.

DSC_6624-1024x678-Било је проблема од самог почетка, што се тиче техничке документације она је коректна и радио ју је ИМС из Београда, али сама процедура уговарања, јавна набавка, жалба, преговарачки поступак и доношење одлука одузели су доста времена. Ипак све је завршено и у понедељак почињу радови на реконструкцији моста Газела. Оно што је важно уговор смо потписали, и да подсетим процењена вредност била је 35 милиона динара, након завршене процедура и преговарања вредност је 24 милиона, а уштеду од 11 милиона динара усмерићемо на друге послове. Када је реч о динамици радова, они ће трајати два месеца, најпре ће се радити спољни део моста, пескарење, пешачке стазе и у задњој фази хидроизолација и нов асфалтни застор, што ће условити обуставу саобраћаја на тридестак дана. У понедељак стижу машине и радници да организују градилиште. Очекујем да почетком новембра радови буду завршени и мост предат суграђанима-каже Костић.

Првих дана саобраћај неће бити у потпуности обустављен, а касније ће бити можда и наизменично пропуштање, динамику ћемо утврдити са извођачем и надлежним инспекцијским службама.

-Мост сам по себи има специфичну конструкцију и интересантну силету тако да ће уз лед-диодну расвету која ће осветлити силутету моста добити интересантну линију и визуелно ће бити леп када се гледа са Големог моста, јер ће бити осветљен само са узводне стране, са низводне не, због уштеде-каже Костић.

Радови на затвореном базену биће интензивирани наредне недеље.

Bazen spolja-Завршили смо Пројектну документацију у потпуности у грађевинском делу, противпожарном и слично и предали противпожарној полицији на сагласност. По налогу Републичке комисије која врши увид у докуметнацију, доставићемо је наредне недеље када очекујем да крену исплате заосталих делова и нових ситуација. Тако да ће радови на базену интензивније кренути наредне недеље, пошто су одређено време били у застоју. То је други део реализације уговора са државом и завршетак радова предвиђених тим уговором-каже Костић.

У међувремену урађена је трафо станица и аутоматска дојава пожара, као и слаба струја на базену и спроведен је процес јавних набавки за уређење простора око базена.

-Простор око базена је велики и ту је планиран адреналин парк, међутим због недостатка времена и средства овај посао науређењу радиће се фазно. У току је прва фаза која је вредности 14 милиона динара. У понедељак ће почети радови на постављању бехатон плоча, расвети и канализационој мрежи, урадиће се и пошљунчавање дела паркинг простора, тако да по завршетку радова буде обезбеђен приступ корисницима. Наставак на уређењу простора око базена планира се следеће годдине-каже Костић.ACA_8593_resize

Што се тиче других послова Дирекције наредне недеље биће асфалтирање Мечкиног сокака, двориште школе Вук Караџић, такође наредне недље, исти је извођач. Ради се на реконструкцији и санацији градске фонтане на Тргу и у току је санација пешачких стаза на Големом мосту, која је тренутно отежана због временских услова, јер се ради пескирање, али ће бити интензивирана чим временски услови дозволе, додаје Костић.

Извор: Плус радио

Фото: Архива – Дирекција

Related posts