Костић: Очекује нас финализација Другог ринга, радови на Базену не одмичу

Бранислав Костић, директор Дирекције за изградњу у изјави каже да извођач радова на изградњи моста на Другом рингу, Предузеће за путеве Зајечар, чека стабилизацију временских услова како би започео градјевинске радове, прво на постављању темеља моста.

II ring 2– Чека се боље време како би изводјач кренуо са радовима, док је у надлежности локалне самоуправе да изгради приступне саобраћајнице на потезу од Енергане Сењак до улице Српских владара, а у даљем комплетирању Другог ринга и спајање Козарачке улице са улицом Хајдук Вељка, односно до такозване раскрснице Черга. Једини проблем представљаће нам “уско грло” односно пролаз поред Пазарског гробља, где још увек нису решени имовинско правни односи. Када то буде завршено добићемо модерну саобраћајницу, која ће умногоме растеретити интензитет саобраћаја у центру града, каже Костић.

Вредност радова на мосту Други ринг је 122 милиона динара, а рок за завршетак је 6 месеци.

Када је у птању Затворени базен, према Костићевим речима тамо се тренутно не ради.

– Покушавамо свакодневно да ступимо у контак са надлежнима у предузећу Путеви Ужице, али безуспешно. Знамо да им је рачун блокиран, и да имају проблема али мо ћемо без обзира на то тражити да се испоштују нови рокови за завршетак радова, а то је крај априла. У противном захтеваћемо раских уговора и наплату штете, истиче Костић.

Related posts