Асфалтирано 1.100 метара пута ка Гостуши, решена критична деоница пута

Данас је завршено асфалтирање 1.100 метара деонице пута од Белског моста ка Белском крсту. Реч је о инвестицији вредној 13 милиона динара, извођач је ПЗП из Ниша, а радови ће бити завршени до краја дана. Биће асфалтирано око 4.500 квадратних метара пута, урађени су и цевасти пропусти и канал поред пута чиме ће се знатно продужити век трајања новоизграђене саобраћајнице.

-Од центра града до Паклештице односно Гостуше има преко 20 километара и све је асфалтирано. Једини неасфалтирани део је између Белског моста и Белског крста у дужини око 1.600 метара. Сада се асфалтира 1.100 метара и остаће још 500-600 метара за наредну грађевинску сезону. Преостали део пута ће бити саниран, а наредне године и асфалтиран. То ће пуно значити свим мештанима села јер се показало да увек када завршимо пут ка неком од села да се људи враћају на села. Мислим да нико не може да каже да је било које село у Пироту запостављено, мислим да улажемо доста напора за развијање целокупне инфраструктуре што омогућава пораст туристичких потенцијала и развоју Старе планине у глобалу-казао је градоначелник Васић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да је ширина пута четири метара, око 4.500 квадратних метара биће под асфалтом.

-Рађено је и неколико цевастих пропуста, канал поред пута је проширен и продубљен, ради се квалитетно, данас се завршавају асфалтерски радови након чега почиње сређивање банкина. Остаје још 600-600 метара ове деонице да се заврши. Пројекат већ постоји и чули смо од градоначелника да ће и то бити завршено наредне године-казао је Свиларов.

Related posts