Асфалтирана улица Ћирила и Методија – центар града добио прикључак на Други ринг

Данас ће бити завршено асфалтирање Улице Ћирила и Методија, тачније дела улице којим се центар града спаја са Другим рингом – саобраћајним прстеном око града, чиме је и у пракси заживела визија која подразумева растерећење центра града од саобраћаја и повећање безбедности свих учесника у саобраћају и то изградњом моста на Другом рингу, самог Другог ринга и прикључењем улице Ћирила и Методија на Други ринг – казао је данас градоначелник Васић који је са свим својим сарадницима данас обишао радове.

Како је након обиласка радова казао градоначелник Васић, реч је о модерној улици где је станоградња у великој експанзији. Изградњом овог дела улице, стварају се услови за даље проширење града и за изградњу нових стамбених зграда.

-Сада се тек види значај пробијања ове улице, значај Другог ринга и изградње моста на Другом рингу. Овде је станоградња у пуном замаху и тек ће ове парцеле са леве и десне стране бити нова градилишта. Саобраћајница је модерног типа, урађена је нова водоводна мрежа, остављени прикључци за нове зграде и објекте, предвиђено је паркирање, надам се да ће људи бити задовољни-казао је градоначелник Васић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да је укупна вредност ове инвестиције око 53 милиона динара.

-Финансира се из буџета Града. Рађено је најпре постављање водоводне мреже испод тротоара. Када је реч о подземној инфрастуктури ту смо узели у обзир да ће се овде градити нови објекти па смо оставили прикључке како не би било прекопавања улице. Постављање бехатона на тротоарима се завршава, као и постављање два слоја асфалта и вероватно сутра ће уследити коначно асфалтирање хабајућег слоја. Дужина деонице је око 460 метара, ширина 20 метара укупно, 11 метара је само коловоз, на једној страни ће бити омогућено подужно паркирање, на другој страни биће уцртане бициклистичке стазе, зелени појас са обе стране и три метара тротоара. Дакле реч је о модерној саобраћајници и оно што је битно, радови се завршавају на квалитетан начин, петнаестак дана пре рока-казао је директор Свиларов.

Related posts