До половине године завршава се Просторни план Града Пирота

Осим бројних инвестиција из области инфраструктуре, стручњаци ЈП за планирање и изградњу града увелико раде и на још једном стратешки важном пројекту – Просторном плану Града, казао је Пиротским вестима директор Свиларов. Овај стратешки важан документ биће завршен до половине 2020. године, након чега следи још један важан документ, а то је израда пројекта генералне регулације Завојског језера, каже Свиларов.

Свиларов је прошлу годину оценио успешном, што је и општа оцена када је реч о инфраструктурним радовима, али и на пољу израде планске документације.

-Неких три милиона евра је 2019. године из градског буџета издвојено за инфраструктуру, 36 пројеката је реализовано, 36 нових улица, тротоара, добило је нови изглед и са тог аспекта делим оцену градоначелника да је сезона била веома успешна. Издвојио бих уређење две улице у граду – Улице “7. јули” и Ћирила и Методија, обе улице су добиле потпуно нов изглед, а Ћирила и Методија је и нова улица, реконструисана је расвета и те две улице су огледни пример како би требало да се реконструишу улице и надаље. Такође, много тога је уложено и у села. Ове године ће, када је о селима реч, бити завршен пројекат уређења Кружног пута око села Градашница, који је делом рађен прошле године, а рађено је и у селима Трњана, Велики Јовановац, Пољска Ржана, у селу Крупац ће се радити ове године јер је договор да се најпре реконструише водоводна мрежа а онда да се све асфалтира-казао је директор Свиларов.

Related posts