У току јавни увид у План детаљне регулације Завојско језеро

Званично, План генералне регулације Завојско језеро од данас је на јавном увиду који ће трајати до 9. марта. Овај важан документ може се погледати у просторијама Одељења за урбанизам, Јавном предузећу за планирање и уређивање грађевинског земљишта, као и на сајтовима Управе града и Предузећа за планирање. Свако ко има одговарајуће примедбе, као и код свих других планова, може да их упути комисији која ће их разматрати 17. марта. Седница ће бити отвореног типа и могуће је лично образложити сугестије и примедбе. План генералне регулације можете видети и на следећем ЛИНК-у.

Фото – Пиротскевести.рс

Према речима Славише Свиларова, директора Јавног предузећа за планирање и уређивање грађевинског земљишта План је урађен крајем прошле године. Он је основа и услов за развој овог веома битног локалитета за град Пирот.

“Планом је обухваћена површина од две хиљаде двадесет хектара уже зоне заштите језера, односно петсто метара од обале. Документом је предвиђено неколико битних ствари. Одређено је више зона викенд насеља. Од већих насеља су Буљарице, Скривена и Падиње. У тим зонама биће омогућено озакоњење свих објеката који су до сада изграђени, а прописани су услови будуће градње. Други битан део су камп зоне. Ту су обухваћена подручја Белски мост, Буљарице и Падиње, а остала подручја ће бити као пољопривредно земљиште и објекти који се ту буду градили градиће се под условима који важе за пољопривредно земљиште. Предвиђене су и зоне заштите где се неће дозволити никаква градња, и то је највећи део подручја.” каже Свиларов.

 

Свиларов је додао да је од укупне површине, обухваћене планом, десет посто предвиђено као грађевинско земљиште. Предвиђа се одговарајућа путна мрежа, а у перспективи је могућа изградња канализационе мреже.

Related posts