Реконструисана критична раскрсница на кружном путу

Горући проблем на “кружном путу” где су се често дешавале саобраћајне незгоде била је раскрсница на улазу у село Пољска Ржана. У плану и програму Дирекције за изградњу општине Пирот за ову годину, планирано је решавање овог проблема, и екипе су на терену ових дана.

Rzana 3Вредност радова је око 2 милиона динара, а радове изводи “Предузеће за путеве” Ниш, које је на спроведеном јавном тендеру дало најнижу цену.Rzana 1

– Пре реконструкције кривина је имала контра нагиб, а још је и ширина коловоза била мања у односу на прописану, и то су главни разлози због чега је често долазило до саобраћајних незгода, и то најчешће када је возило већом брзином улазило у кривину. Урадили смо сада ширу саобраћајницу, и исправили нагиб у складу са прописима. Осим овога поставили смо одговарајућу цев и изградили потпорни зид на каналу у овој раскрсници – изјавио је данас приликом обиласка радова, директор Дирекције, Бранислав Костић.

Rzana 2Мештани села Пољска Ржана захвални су локалној самоуправи што се одлучила да реконструише раскрсницу, напомињући да је овај проблем до сада изазвао више од сто незгода. 

Видео: TV Pirot

Related posts