Асфалтиран Мечћин сокак

Улица Танаска Рајића,познатија као Мечћин сокак у насељу Танаско Рајић данас је добила асфалт после педесет година. Вредност радова је преко четири милиона динара, а мештани не крију одушевљење што су дочекали да добију једну од, како кажу, најлепших улица у граду, која је уједно и једна од најстаријих.

Mečćin sokak

Председник општине Владан Васић најавио је да ће 2015. година бити година асфалта.

-Ове године нисмо пуно улагали у асфалт. Циљ нам је био да завршимо неке капиталне објекте као што су мостови, почетак изградње моста на Другом рингу, завршетак уређење дворишта базена и друге послове, али ће нам наредне године приоритет бити управо афалт. У овој улици урађена је комплетна инфраструтктура. Азбестне водоводне цеви су замењене новим цевима, урађена постељица и постављен квалитетан асфалт. Урађено је све по стандардима. Постављено је око 2.500 метара квадратних асфалта, у дужини од преко 800 метара. Успели смо чак и да у овако тесној улици извучемо тротоаре и то ће бити модел како треба радити улице у граду у будућности-казао је Васић.

Директор Дирекције за изградњу Бранислав Костић казао је да је вредност радова 4.4 милиона динара.

-Треба нам још нешто мало средстава да средимо тротоаре али то ће бити у наредних месец дана завршено. Оно што је добро је да смо пре асфалтирања уредили све подземне инсталације јер је један од наших највећих проблема управо накнадно уређење подземних инсталација, раде се оптички каблови, дешавају се хаварије, имамо стално проширење водоводне, канализационе мреже због чега имамо велики број прекопа улица. Град нам је по мени у јако лошем стању што се тиче тога. Због тога радимо на увођењу стандарда и процедура, ко, када и како може да ради прекоп улице и све ће морати да се враћа у првобитно стање. Такође, радићемо ове године максимално и на одизању шахти које су биле у великој денивелацији у односу на коловозе што неповољно утиче на безбедост учесника у саобраћају. Такође ћемо радити санирање прекопа који су већ преасфалтирани, али то није урађено како треба па после пар година долази до улегнућа и то је нешто што нервира све возаче у граду и све учеснике у саобраћају-казао је Костић и додао да ће бити набављена машина глодалица која ће скинути све те лоше саниране прекопе и преасфалтираћемо најпре улице Српских владара, Николе Пашића и Књаза Милоша а наредне године ћемо радити и остале улице-каже Костић.

Related posts