Санирају се прекопи у граду

Дирекциjа за изградњу почела је са санирањем прекопа у најпрометнијим градским улицама. Санирање прекопа врши се уз помоћ специјализоване савремене машине-глодалице, која се по први пут користи.

saniranje prekopa_3

Како је изјавио медијима директор Дирекције за изградњу Бранислав Костић, санирање прекопа почело је данас и то на потезу од касарне ка Гимназији.

saniranje prekopa_1

-Ове године планирамо да, колико нам то средства дозвољавају, извршимо санирање прекопа у најпрометнијим градским улицама. Почели смо са улицом Српских владара и планирамо да санирање прекопа урадимо и у улицама Књаза Милоша, Николе Пашића и другим најпрометнијим улицама. Уз помоћ глодалице скида се улегнути асфалт на прекопима затим ће се све преасфалтирати чиме ће се омогућити знатно лагоднија вожња градским улицама, али и повећати безбедност у саобраћају имајући у виду да прекопи, нарочито они који су лоше или нису уопште санирани, представљају опасност за све учеснике у саобраћају. Током наредне године санирање прекопа постаће наша редовна активност-казао је Костић.saniranje prekopa_2

Радове на санацији прекопа изводи предузеће ПЗП из Ниша, које је од скора у власништву компаније “Трејс”.

 

 

Related posts