“Otvoren” Saobraćajni prsten oko Pirota-Drugi ring

Danas je počelo asfaltiranje Kozaračke ulice u naselju Tanasko Rajić. Reč je o deonici u kojoj je ugrađeno oko 1800 metara kvadratnih asfalta, a vrednost radova je deset miliona dinara. Ovim radovima polako se “zaokružuje” Saobraćajni prsten oko Pirota, takozvani “Drugi ring”, jer će ova deonica biti deo tog prstena. Radove su danas obišli predsednik opštine Vladan Vasić, direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić i opštinski većnik Aleksandar Ćirić.

asfaltiranje_2

Predsednik Vasić tom prilikom, nakon razgovora sa meštanima ovog dela grada, kazao je da je činjenica da postoje problemi, poput nerešenih imovinskih pitanja, zbog čega je smanjena površina ulice kod spajanja sa ulicom Hajduk Veljka, ali da je to normalno kod velikih infrastrukturnih projekata i da je opština Pirot blizu iznalaženja rešenja sa vlasnikom kuće koja “zadire” u ulicu, ali i blizu rešavanja drugih imovinskih problema.

-Veliko je zadovoljstvo što smo ovu ulicu najzad “otvorili”. Ovo je višedecenijski problem. Problem je bio nerešena imovina, čak ste i svedoci da je ostao deo jedne kuće kao nerešena imovina, zbog toga je ulica malo smanjena. I juče i sada smo pričali sa vlasnikom te kuće, da mi tu kuću izuzmemo i da ulicu napravimo onako kako smo hteli. Sa druge strane, drago mi je što sve što obećamo mi i ispunimo. Ne sećam se da nešto što smo obećali nismo ispunili. Ovo jeste ostvarenje cilja da otvorimo Drugi ring u pravom smislu te reči. Ako krenete od pumpe na ulasku u grad “Lukoil”, kroz Kozaračku ulicu, sada ovom ulicom Drugog ringa stižete do kasarne, tu treba da pravimo kružni tok sledeće godine. Ostaće nam za sledeću godinu da rešimo čuvenu raskrsnicu Čerga. Tu imamo romsku kuću na sred te raskrsnice. Njima već pravimo kuću, pa će ta porodica kada kuća bude završena biti preseljena i taj problem biće rešen. Ostaće mnogo teži deo rešavanja imovine prema Kozaračkoj ulici u naselju Barje. U svakom slučaju, ta raskrsnica mora da se reši na taj način što će biti izgrađen kružni tok. Mi smo veliki deo saobraćajnih problema rešavanjem te ulice rešili. Želim da poručim ljudima da sa srećom i uspehom koriste ovu ulicu. Mislim da će ona doprineti rasterećenju saobraćaja u centru grada, pa će i saobraćaj u centru bolje funkcionisati-kazao je Vasić.

Direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić kazao je da je vrednost radova oko 10 miliona dinara i da se ovim radovima veoma uspešna građevinska sezona polako privodi kraju. Kostić je dodao da se zaposleni u Direkciji, projektanti, inženjeri, već spremaju za narednu građevinsku sezonu, koja će takođe biti veoma izazovna.

-Ostalo je da uradimo još tri sokaka u Krupcu i pet sokaka u Knjaževačkoj ulici koji su već delom završeni. Ostao je još jedan veliki posao izgradnje potisnog cevovoda do sela Ponor. Tu nas naredne nedelje očekuje početak radova, čim stignu cevi iz Peštana-kazao je Kostić i dodao da će ova građevinska sezona ostati upamćena kao veoma uspešna.

-Naredne sezone nas očekuju tri veoma značajna kapitalna projekta, dva kružna toka i probijanje ulica Ćirila i Metodija na Drugi ring-kazao je Kostić.

Related posts