Већници усвојили план Дирекције за 2014. годину

На данашњој седници Општинског већа већници су усвојили планове и програме јавних предузећа којима је оснивач општина Пирот. Након седнице председник општине Пирот Владан Васић је изјавио новинарима да сва јавна предузећа у Пироту послују позитивно, што није случај у осталим градовима где су јавна предузећа неретко у великим дуговањима.
opstinsko-vece1

-Могу да кажем да јавна предузећа за разлику од многих јавних предузећа у другим градовима послују позитивно што је веома битно. Једино топлана има тешкоћа, али је за топлану изузетно битно да се не прекида процес испоруке топлотне енергије грађанима и правним лицима. Упркос тешкој години и тешкој ситуацији испорука топлотне енергије ће у континуитету бити настављене инвестиције у 2014. години. Упркос тешкој години која се већ сада најављује биће инвестиција из сопствених и других извора. Три милиона евра треба да се инвестира у водовод из КФW програма, мимо тога још 50 милиона динара из сопствених средстава “Водовода”. Топлану очекују инвестиције од око два милиона евра, “Комуналац” шири своју делатност и на сеоске средине из којих ће се такође односити смеће и увелико се постављају контејнери. Можемо да кажемо да јавна предузећа напредују у свом пословању, инвестицијама, а да при томе задржавају позитивно пословање што је по мени за сваку похвалу-казао је Васић.vladan-vasic

Он је додао и да држава није успела да надокнади кашњења у исплати рата извођачима радова на Затвореном базену. Она су настала 2012. године током спровођења избора и формирања Владе Србије што је доволо до прекида финансирања овог и бројних других пројекта од стране државе који су се реализовали у другим градовима.

Због тога је неминовно дошло до пробијања рокова. Преко 85 посто радова је завршено тако да је остављен рок од шест месеци да се сви радови заврше, с тим да ће морати након тога да прође месец или два да се све инсталације детаљно испитају, пробају, добију употребне дозволе, противпожарне сагласности и ја сам уверен да ће базен бити готов до 31. јуна и да ће он поћети да функционише или у току лета или најкасније 1. септембра следеће године-најавио је Васић.

Извор: www.pirotskevesti.rs

Related posts