Пирот добија два моста у 2014. години

Пирот би у току ове године, уколико се све буде одвијало по плану, могао добити два нова моста, изјавио је Пиротским вестима директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић и додао да прве активности треба да почну већ овог месеца.

-Реч је о мосту на саобраћајном прстену око Пирота, такозваном “Другом рингу”, чиме ће се знатно растеретити саобраћај у центру града и смањити загађење, а биће реконструисан и мост “Газела” који је, такође, од великог значаја за град, а тренутно је у веома лошем стању. Овог месеца  ћемо расписати јавну набавку за реконструкцију моста “Газела”. Када је реч о овом мосту, било је питање да ли га реконструисати или рушити, па правити нов, с обзиром да је мост убрзо након што је направљен 1977. године показао одређене недостатке”, каже Костић.

DSC_6624

Стручњаци Инстутута за испитивање материјала из Београда су још почетком прошле године тестирали “Газелу” са четири кипера пуна песка(на фотографији) и мост је издржао терет од 120 тона тако да је одлучено да се ипак реконструише.

-Вредност радова је негде око 35 милиона динара, али ћемо тачну цену знати након одабира најповољнијег извођача. За тај посао финансије су обезбеђене из општинског буџета-каже Костић.

branislav kostic

Други, изузетно значајан пројекат јесте изградња моста на саобраћајном прстену око Пирота, такозваном “Другом рингу”.

-Његова изградња кошта око 130 милиона динара. Општина Пирот ће за тај посао издвојити 75 милиона динара, а Светска банка за обнову и развој још 55 милиона динара. Ако све буде у реду радови би требало да крену већ у току априла или маја ове године-каже Костић.

Related posts