Асфалтирано двориште ОШ “Вук Караџић”

Данас је почело асфалтирање дворишта ОШ “Вук Караџић” у шта ће општина Пирот, преко Дирекције за изградњу, уложили десет милиона динара. Двориште ће бити завршено у наредних двадесетак дана.

ACA_0559_resizeПо речима директора Дирекције за изгардњу града Бранислава Костића, радове изводи пиротско предузеће “Топлота”.

“У ранијем периоду направили смо уз помоћ ЈП “Склоништа Србије” направили смо ову стрељану, тачније двонаменско склониште у дворишту школе. Двориште је руинирано, мада није било ни у бољем стању пре реновирања, али смо одлучили да се изврши потпуно реновирање дворишта како би деца имала где безбедно да се играју. Тренутно асфалтирамо игралиште за мали фудбал и рукомет, кренули смо са постављањем бехатон плоча, а када завршимо са игралиштем наставићемо са уређењем осталог простора, предвиђене су и зелене површине, а у плану је наредне године и постављање мобилијара, клупа и других справа. Планира се и изградња кошаркашког игралишта, ограде и трибина и то на делу који се налази издан подземног дела склоништа”, изјавио је Костић.

Related posts