Novi most zasijao pred zvanično otvaranje

Most na Saobraćajnom prstenu oko Pirota, takozvanom Drugom ringu završen je i trenutno se skidaju skele, završava farbanje ograda i čisti gradilište, izjavio je danas direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić.

most-drugi-ring_11

Pirotski “Bel ponte”(Lepi most), kako je most od milošte nazvao jedan od pirotskih inženjera koji je učestvovao uizgradnji uveliko se priprema za otvaranje, a sutra je i zvanično poslednji dan radova.

-Nadam se da će u mnogome saobraćaj u gradu biti rasterećen, da će funkcionalnost i propusna moć mosta biti velika a da će se smanjiti gužve i zagađenje u centru grada. Izgradnja bilo kog objekta je komplikovana stvar. To znaju i oni koji su sami gradili svoje kuće. I ovde je bilo problema, nismo imali problema sa finansijskim sredstvima, imali smo dobrog izvođača radova, kvalitet materijala i mosta je dobar, izvršeno je ispitivanje mosta, ugibi su u granicama projektovanih, most je stabilan, sve norme i rokovi su ispoštovani i ja sam zaista zadovoljan. Most je najjeftinija stvar u svemu ovome, jer je njegova vrednost oko 40 miliona dinara, a duplo je veća vrednost pristupnih saobraćajnica-kazao je Kostić.

Related posts